35è CONGRÉS DINCAT
“Construint el futur: nous models per a noves realitats”
29 i 30 de setembre 2022
Albert Rosa
Gerent de la Fundació El 7 d’Astres
Llicenciat en Psicologia per la UAB, amb més de 25 anys d’experiència en l’àmbit social. L’any 2008 es va incorporar a la xarxa d’entitats de Plataforma Educativa. A dia d’avui és el gerent del que anomenem “Unitats Productives”, constituïdes per un Centre Especial de Treball de Fundació el 7 d’Astres, sòcia de l’Startup Vitum, i dues empreses d’inserció social: Eina Activa i Cooperativa Idària.
Alex Sastre
Director General de Joventut – Generalitat de Catalunya
Llicenciat en Química per la Universitat de Barcelona i diplomatura de Postgrau en Gestió i Administració Local a la Universitat Autònoma de Barcelona. Des de 2011 és regidor a l’Ajuntament de Granollers i del 2015 al 2019 va ser Conseller Comarcal d’Ensenyament al Consell Comarcal del Vallès Oriental. Entre 2017 i 2019 va ser assessor a la Diputació de Barcelona. En els períodes 2009-2016 i 2019-2021 ha exercit la docència en una escola del Vallès Oriental.
Amèlia Clara
Vicepresidenta de Dincat
Educadora Social. Directora General de Femarec, entitat de la qual forma part des que la va fundar l’any 1991. La seva trajectòria professional sempre ha estat associada amb l’atenció a persones amb discapacitat intel·lectual, desenvolupant projectes vinculats a la formació ocupacional i a la inserció laboral del col·lectiu.
Anna del Barrio
Coordinadora del projecte Escenaris Especials i ajudant de producció de l'espectacle Mare de Sucre
Cap de sala i coordinadora del personal empleat a les tres sales culturals municipals de Banyoles: Teatre Municipal, Auditori de l’Ateneu i Factoria d’Arts Escèniques (2014-2018). Les primeres col·laboracions en el món teatral han estat de la mà d’Escenaris Especials. També ha col·laborat en altres muntatges com a Macbeth (2016) de la companyia Teatrebrik, en la confecció de vestuari i atrezzo. Finalment, entra a formar part de l’equip directiu de l’associació Escenaris Especials l’any 2017 com a coordinadora executiva i productora dels espectacles de l’escola.
Antoni Reverter
Vicepresident de la Fundació Ave Maria
Enginyer Tècnic Industrial. Desenvolupa diversos càrrecs en la direcció d'empreses nacionals i és president d'una empresa multinacional del sector de components de l'automòbil. És voluntari en diferents institucions, vicepresident de la Fundació Ave Maria de Sitges, president de l'Entitat Tutelar del Garraf, ara TU-i-NOS Fundació. Interessat per les tecnologies al servei de les persones, presideix el Instituto de Robótica para la Dependencia en Sitges.
Ascen Díez
Directora de l'EAP de l'Alt Penedès
Mestra i Pedagoga. Forma part de la junta del GIEE i del grup de “La Transformació dels centres d’educació especial. Dincat”. Ha estat formadora de l’ICE i del SAIP Blanquerna. Ha col·laborat a la UAB en el “Màster en Suports per a la Inclusió Educativa i Social” i en el contingut didàctic de l'assignatura de casos de Psicopedagogia de la UOC. Té diverses publicacions dins l’àmbit pedagògic.
Asier Vitoria
Director General Grup Gureak i President de Ehlabe (Asociación de Centros Especiales de Empleo de iniciativa social de Euskadi)
Enginyer Superior, especialitat Organització Industrial per TECNUN. Master Directiv@21 dins del programa Cluster Euskadi + Innova. Compta amb experiència en participació en consells d’administració, sent en l’actualitat representant persona física de GUREAK. Membre del Cluster de Automoción del País Vasco i membre vocal del Ple de la corporació de la Cámara de Gipuzkoa.
Carles Guerra
Artista, docent i investigador
Crític d’art, docent i investigador. Ha estat director de la Primavera Fotogràfica de Catalunya, director de la Virreina Centre de la Imatge, conservador en cap del Museu d'Art Contemporani de Barcelona MACBA i, entre 2015 i 2020, director de la Fundació Antoni Tàpies. Ha estat professor associat de la Universitat Pompeu Fabra i membre de l'equip docent del Center for Curatorial Studies CCS de Bard College. El seu projecte més recent ha estat una exposició dedicada a la figura del psiquiatra Francesc Tosquelles, Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat que s'ha vist al Musée les Abattoirs, Centre de Cultura Contemporània de Barcelona i ara mateix al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía.
Cecilia Simon
Professora del Departament Interfacultatiu de Psicologia Evolutiva i de l’Educació. Universidad Autónoma de Madrid
Co- coordinadora del grup d’investigació “Equidad, diversidad y educación inclusiva” (EQUIDEI). Forma part de Catalizadores para la Educación Inclusiva (Inclusion International) i ha col·laborat amb entitats com la OEI i l’Agència Europea per a les Necessitats Educatives Especials i la Inclusió Educativa. Els seus interessos d’investigació es relacionen amb el desenvolupament d’una educació més inclusiva, així com amb la relació escola, família i comunitat.
Cristina Sampere
Directora de la Fundació SETBA
Llicenciada en Belles Arts. Artista i gestora cultural amb més de 30 anys d’experiència en el món del mercat de l’art. Des de 2012 dirigeix la Fundació Setba amb la ferma convicció que l’art és una poderosa eina de transformació social i que la cultura sempre ens salva.
Elisabet Sanchez
Gerent de la Cooperativa Centre Especial Carrilet
Pedagoga, mestra d’educació especial i musicoterapeuta. Co-autora del llibre “Comprensión y abordaje educativo y terapéutico del TEA” de l’editorial Horsori. Membre del Consell Rector d’EscolesCopp (Federació de Cooperatives d’Ensenyament de Catalunya) i del Consell Infantil de Fòrum de Salut Mental i Addiccions.
Enric Vinaixa
Secretari de Treball - Generalitat de Catalunya
Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat Ramon Llull. La seva trajectòria professional ha estat vinculada al món acadèmic, ha exercit com a docent i formador ocupacional a l’Escola Pía de Sarrià-Calassanç, on també va exercir el càrrec de cap de Recursos Humans. Més tard, va treballar com a director de Relacions Laborals a la Universitat Oberta de Catalunya. Des de l’any 2015 és regidor de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. Des del 2016 està vinculat a la Generalitat de Catalunya on ha exercit de Director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral (2016-2021); de Professor a l'Escola d'Administració Pública de Catalunya; i de Secretari de Treball, càrrec que exerceix actualment
Eva Ribó
Degana del Col·legi d'Advocats de Sant Feliu de Llobregat
Advocada exercent, col·legiada des de l'any 1993, i mediadora familiar des del 2002. Actualment, Degana del Col·legi d'Advocats de Sant Feliu de Llobregat. A l'any 2019 va ser nomenada Coordinadora en matèria de Discapacitat al Consejo General de la Abogacía Española. Al Consell de l'Advocacia Catalana s'encarrega de la Discapacitat -dins de la Comissió de DDHH-, de la Violència de Gènere i dels drets de la Infància
Florentino Felgueroso
Investigador de la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (FEDEA)
Investigador en economia. La seva investigació es centra en el funcionament dels mercats de treball i les institucions laborals, i en l’avaluació de les polítiques d’ocupació, formació i educació. És doctor en Economia per la Universidad de Oviedo de la qual va ser professor titular. A l’actualitat és investigador associat de la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (FEDEA).
Francisco Javier Pereda
Magistrat, President de la Secció 18ª de l'Audiència Provincial de Barcelona.
Doctor en Dret. Docència en molts variats àmbits de formació. Participant en múltiples cursos, seminaris i jornades. Expert del Consell d’Europa, del Consell General del Poder Judicial i de la AECI en diverses missions i activitats docents i organitzatives a l’est d’Europa i a Llatinoamèrica.
Graziella Moreno
Titular del Jutjat de Primera Instància 58 de Barcelona
Llicenciada en Dret i postgrau en Dret civil català. Funcionària de carrera a l’Administració de Justícia des de 1991 i al 2002 ingressa a la Carrera Judicial prestant serveis als jutjats d’ Amposta, Gavà, Martorell i Barcelona. Actualment destinada al Jutjat de Primera Instància 58 de Barcelona especialitzat en mesures de suport a la discapacitat mental.
Isa Lopez
Directora de la Fundació Estany
Educadora social i pedagoga de formació, amb més de 20 anys d’experiència al sector social. Directora de Fundació Estany des dels seus inicis on ha liderat la creació de projectes i serveis d’acompanyament a persones amb discapacitat intel·lectual, especialment en l’àmbit de l’habitatge, el lleure i el temps lliure, l’activisme en primera persona i l’atenció a les famílies, des d’una mirada comunitària i centrada en la persona. També ha participat en formacions i xerrades sobre diferents aspectes de l’acompanyament a projectes de vida de persones amb discapacitat i ha realitzat formacions i accions sobre la responsabilitat de l’entorn comunitari per a la transformació capa a una societat més inclusiva.
Joel Costa
Responsable de Nous Projectes d’AMPANS
Va cursar un Executive MBA a ESADE i s’ha especialitzat en negocis digitals en l’àmbit comercial-màrqueting. Fins arribar a Ampans, sempre havia treballat al sector privat tot i que vinculat amb projectes solidaris, com a responsable comercial de microdonacions solidàries (Worldcoo) o co-liderant una startup per desenvolupar una App per malalts de càncer (YummKin).
Jordi Dura
Advocat, representant del Consell de Participació de Famílies i Vocal de la Junta Directiva de Dincat
Llicenciat en Dret per la Universitat Central de Barcelona i Advocat de professió amb exercici i col·legiat al Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona i titular de despatx professional amb les especialitats Dret Civil, Mercantil, Immobiliari i Esportiu. Dins del Dret Civil és especialista en el tractament de les diferents casuístiques que es donen amb les persones amb discapacitat i les seves famílies. Ha estat Secretari del Patronat de la Fundació Catalana per a la Síndrome de Down i Secretari i President de Special Olympics Catalunya fins 2017. És Directiu de l’Associació Catalana de Dirigents de l'Esport de Catalunya i Secretari de la Fundacio Catalana per l’Esport, on traca l’esport adaptat i inclusiu.
Jordi Foz
Secretari General de Cultura – Generalitat de Catalunya
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Diplomat en estudis avançats en Ciència Política per la Universitat de Barcelona. Màster en Direcció Pública a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya i Programa de Funció Gerencial d’ESADE. Funcionari del cos superior de la Generalitat de Catalunya, ha treballat en diferents Departaments de la Generalitat en tasques relacionades amb el dret públic. Ha estat secretari de Transparència i Govern. És soci de l’Associació Catalana de Gestió Pública i, en el terreny cívico-cultural, ha estat secretari d’Òmnium Cultural i president d’Òmnium Gràcia. També ha estat professor associat de Ciència de l’Administració a la Universitat de Barcelona. Des de maig de 2021 és el secretari general del Departament de Cultura.
Jordi Ribot
Catedràtic de dret civil, Universitat de Girona
Actualment dirigeix l'Institut de dret privat europeu i comparat de la Universitat de Girona. La seva recerca s’ha focalitzat en el dret de la persona i de la família, i també en la responsabilitat civil, matèries on ha participat en nombrosos projectes de recerca i publicat en revistes i llibres nacionals i internacionals. Va coordinar els treballs d'elaboració de l'avantprojecte de Llibre segon del Codi Civil de Catalunya (2003-2010) i ara pertany a la secció de persona i família de la Comissió de Codificació de Catalunya.
Jordi Sunyol
Director de l'escola d'educació especial Joan XXIII d'Olot i comarca
La seva essència és la d'educador, tot el que ha fet en l'àmbit educatiu neix des d'aquesta base. Primer, des de l'escoltisme com a monitor de lleure, després, de ben jove, ja va entrar en una escola d'educació especial a fer de monitor de menjador. Després va ser mestre d'educació especial en una escola taller. Va fer el salt a Olot, i fins ara, en aquest centre ha passat per l'ESO i per un projecte singular adreçat a l'alumnat de 16 a 21 i finalment com a psicopedagog a l'IFE compaginant la seva tasca a la direcció durant uns quants anys. Es considera militant convençut de la inclusió educativa.
Josep Oliver
Catedràtic emèrit d'Economia Aplicada (UAB)
Vice-rector de la UAB (1990-1994) i Director del departament d'Economia Aplicada de la UAB en cinc ocasions. Premi Catalunya d’Economia (1994), premi Joan Sardà del Col·legi d’Economistes de Catalunya el 2005, 2008 i 2017. Nomenat Col·legiat de Mèrit del Col·legi d’Economistes de Catalunya el 2017.
Josep Tresserras
Secretari de la Junta Directiva de Dincat
La seva formació acadèmica es compon d’un Postgrau en Gestió i Direcció de Serveis Socials, Llicenciatura en Geografia i Història, Doctorat en Teologia, Llicenciatura en Teologia i en Estudis Eclesiàstics. Director-Gerent de Som Fundació Catalana Tutelar. Membre de la Junta directiva de Liber, Asociación de entidades de apoyo a la toma de decisones. Secretari de Dincat Federació i AEES Dincat. President a Espai Reflexió i Acció Ètica en Serveis Socials de DINCAT
José Alberto Marín
Degà del Col·legi Notarial de Catalunya
Llicenciat en Dret per la Universitat de València i notari des de 1986. Des de 1995 és notari a la ciutat de Barcelona. Ha estat docent durant 30 anys al Departament de Dret civil de la Universitat de Barcelona i és membre del Ple de la Comissió de Codificació de Catalunya, entre d’altres. És degà del Col·legi Notarial de Catalunya des de novembre de 2020 i membre de la Comissió Permanent del Consell General del Notariat.
José Manuel Fresno
Director de Fresno, the right link
Fundador i Director de Fresno, the right link, una consultora estratègica d’àmbit europeu especialitzada en polítiques públiques, acció social i desenvolupament organitzatiu. Compta amb més de 30 anys d’experiència de treball en polítiques socials i inclusió social en l’àmbit espanyol i internacional. Ha estat membre del Comitè Científic de l’Agència dels Drets Fonamentals de la Unió Europea i assessor de la Comissió Europea i del Consell d’Europa en múltiples projectes. Anteriorment va ser Director de la Fundación Luís Vives i de la Fundación Secretariado Gitano, de la qual va ser promotor.
Laia Asso
Directora general d’educació inclusiva i llengües- Generalitat de Catalunya
Llicenciada en Medicina per la UAB, especialitzada en Pediatria a l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa i graduada en Nutrició Humana i Dietètica. També té els màsters de Nutrició i Alimentació, Psicologia Infantil i Obesitat. En l’àmbit laboral, ha estat responsable dels programes intersectorials de Salut Pública per a infants, adolescents i joves de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut. Entre 2019-2021 va ocupar el càrrec de tècnica de Salut Pública del Servei de Salut Maternoinfantil de l’Agència de Salut Pública de Catalunya. També ha estat pediatra i dietista en diferents centres sanitaris. Pel que fa a la seva experiència docent, ha estat directora del Postgrau de Nutrició Oncològica de l’IL3 - Universitat de Barcelona, i actualment imparteix docència en diferents màsters relacionats amb la nutrició clínica i la salut pública.
Laura Gonzalez
Directora de l’Associació Ateneu Divers
Diplomada en educació social per la UAB, amb postgrau en Direcció i Gestió d’entitats sense afany de lucre i economia social per la Fundació Pere Tarrés i màster en Economia Social i direcció d’entitats sense ànim de lucre per la UB. Actualment és directora de l’Associació Ateneu Divers i compagina aquesta tasca amb la que desenvolupa a l’Associació EXIL on és tècnica de gestió.
Marc Laboria
Adjunt a gerència de PRODIS
Vinculat a Prodis des del 2015, actualment és adjunt de gerència, i al llarg d’aquests anys ha desenvolupat diferents funcions com a director del servei d’habitatge, dissenyant estratègies i planificant projectes residencials, coordinant i liderant els equips professionals, valorant les estratègies per a l’atenció d’usuaris o coordinant activitats de lleure i vacances dels usuaris. Ha participat en diferents congressos, ponències i cursos sobre projectes de vida independent per a persones amb discapacitat intel·lectual.
Marc J. Tassé
Professor del Departament de Psicologia i del Departament de Psiquiatria i Salut Conductual a The Ohio State University i Director de la Ohio State Nisonger Center
Professor al Departament de Psicologia i Departament de Psiquiatria i Salut Comportament de la Universitat Estatal d'Ohio. També és director del Centre Nisonger Estatal d'Ohio, un centre universitari per a l'excel·lència en les discapacitats del desenvolupament. Les seves publicacions inclouen més de 170 articles en revistes revisades per experts, capítols de llibres i llibres, i ha donat més de 300 presentacions científiques i professionals i adreces convidades.
Maria Pallisera
Professora del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona
Docència als Graus d’Educació Social i Treball Social, i al Màster en Atenció a la Diversitat en una Educació Inclusiva. Coordina el Grup de recerca en Diversitat, orientat a la recerca sobre la discapacitat intel·lectual, especialment en l’àmbit no escolar: processos de transició a l’edat adulta i vida activa, vida independent, relacions interpersonals i participació comunitària, entre altres.
Marta Jordi Coll
Responsable d’Intervenció Social del Centre Especial de Treball de Femarec
Pedagoga. Responsable Intervenció Social Centre Especial de Treball Femarec. Va començar a Femarec fa 26 anys treballant en l’atenció directa a les persones usuàries del CET, afavorint i potenciant la seva autonomia principalment en el seu lloc de treball. Actualment és la responsable de l’equip d’intervenció social. Va col·laborar des dels inicis del Teatre Social de Femarec donant suport a les usuàries que hi participaven i recolzament en les diferents representacions. L’any 2016 es crea la companyia professional POT -Teatre composada íntegrament per persones amb discapacitat amb la voluntat de normalitzar l’accés d’aquest col·lectiu a espais de cultura i creació. Actualment és la responsable de la gestió de la companyia.
Max Roures
CEO Brothapps
Comença la seva carrera a Mediapro on durant 12 anys va fer cinema, televisió i producció d’esdeveniments. Durant 6 anys va liderar una divisió d’una agència de comunicació i màrqueting digital esportiu. Va dedicar 2 anys de la seva vida a crear una escola d’emergència a Grècia durant la crisi de refugiats siris de 2016. Durant la seva estada entre Dubai i Grècia va fundar amb el seu germà la startup Brothapps en la qual han desenvolupat 7 apps que estan en ple funcionament. Des de fa 5 anys regenta el Mas Sorrer, un restaurant musical cultural de referència a l’Empordà. Durant els 2 últims anys ha estat dedicat a la contextualització, creació i desenvolupament de Dinder Club, una plataforma social dedicada a la facilitació de relacions entre les persones amb discapacitat intel·lectual.
Montserrat Vilella
Directora General de l'Autonomia Personal i la Discapacitat- Generalitat de Catalunya
Llicenciada en Filosofia i Lletres, secció de Psicologia, per la Universitat Autònoma de Barcelona. Títol d'Especialitat en Psicologia Clínica. Ha estat Psicòloga de l'equip supracomarcal EAIA de la Generalitat de Catalunya al Consell Comarcal del Baix Penedès; Coordinadora dels Serveis socials de base del Consell Comarcal del Baix Camp; Psicòloga clínica del Grup Pere Mata a la unitat d'hospitalització d'aguts, al Centre de Salut mental infanto -juvenil (CSMIJ) i a una unitat de llarga estada; Cap de servei i directora de la Residència i CAE Marinada per a persones amb discapacitat severa i profunda de l'ICASS, gestionada per la Fundació Villablanca del Grup Pere Mata; Diputada al Parlament de Catalunya en la XI legislatura; i Regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de Reus.
Mònica Reig
Directora associada del Centre de Governança Pública d’ESADE i directora del Programa PARTNERS
Doctora en Dret i Ciència Política per la Universitat de Barcelona. Directora associada del Centre de Governança Pública d’ESADE i directora del Programa PARTNERS dedicat al desenvolupament de coneixement en l’àmbit de la col·laboració publicoprivada i a la millora de la qualitat de les polítiques públiques mitjançant aquestes col·laboracions. És membre del Grup de Recerca en Lideratge i Innovació en Gestió Pública (2017 SGR 1556) d’ESADE. Les seves àrees d'interès se centren en l'àmbit de la col·laboració publicoprivada i la seva incidència en la creació de valor públic. Ha publicat la seva recerca en revistes acadèmiques i participat en congressos internacionals.
Neus Payerol
Presidenta de la Federació Catalana d'Autisme
Professional especialitzada en el tercer sector en general i en el món de l'autisme en particular. Mare d'un noi amb autisme de 24 anys inicia la seva tasca amb la creació de diferents entitats durant la primera dècada del 2000 a la zona del Barcelonès i, més tard, al Maresme on crea la Fundació Junts Autisme, entitat de la qual és directora i primer exponent de la figura de l'Assistència Personal a Catalunya. Defensa aquesta figura com a alternativa a la institucionalització, al col·lapse de les residències i com a garantia de qualitat de vida i participació en la comunitat del col·lectiu autista. Des de l'any 2018 és presidenta de la Federació Catalana d'Autisme des d'on treballa per enfortir el teixit associatiu i fer incidència política a través del diàleg i la oferta de col·laboració amb l'administració.
Nuria Luque
Connectora Comunitària i Responsable del voluntariat Local de Fundació Tallers
Integradora social. Porta 30 anys treballant al sector de la discapacitat. Va començar com a monitora en una escola d’educació especial i va participar activament en la creació d’una companyia de teatre inclusiva “ Alquimistes”. Des de fa 15 anys forma part de l’equip de professionals de la Fundació Tallers, on treballa com a connectora comunitària fent una prospecció a la comunitat per trobar oportunitats que permetin establir vincles a través de les habilitats, talents i interessos de les persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació i la comunitat on viuen.
Ricardo Esteban
Professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Ha estat professor a les Universitats de Barcelona i Rovira i Vigili de Tarragona. Ha dirigit diversos projectes d’investigació en matèria de treball, protecció social i discapacitat. Ha estat autor individual i coordinador d’informes sobre la matèria. És membre del Centre d’Estudis i Recerca per a una Societat Inclusiva (CERSIN-UAB).
Salvador Curcoll
President d’Entresol Associació
Economista. Va desenvolupar la seva activitat professional en organitzacions de suport a les empreses, en l’àmbit dels estudis econòmics fins el 2011. President d’APPS, Federació precursora de DINCAT durant el període 2002 – 2008. Patró de la Fundació Viver de Bell-lloc durant el període 2002 – 2012. President d’Entresol Associació per l’habitatge i la discapacitat intel·lectual des de la seva constitució el desembre de 2015 fins a l’actualitat.
Sergi Tarrenchs
Fundador i Director General de Vitum
Estudiant de doble grau en International Computer Engineering and Management of Business and Technologies a La Salle URL. Té experiència treballant per startups a Madrid, Stuttgart i Munich. Posteriorment va fundar Vitum, startup participada per Fundació el 7 d’Astres. A Vitum desenvolupa el càrrec de director general, liderant l’estratègia i el desenvolupament del projecte.
Sonia Castro
Gerent de foQua
Llicenciada en Dret per la Universidad de Navarra. Gerent de foQua i de Plena Inclusió Illes Balears. Presidenta del TSSIB (Tercer Sector Social Illes Balears).
Txus Morata
Directora de la Càtedra de Lleure educatiu i Acció sociocultural de la Fundació Pere Tarrés
Professora Titular de la Universitat Ramon Llull. Coordinadora del Grup de Recerca, Innovació i Anàlisis Social – GIAS. Facultat d’Educació i Treball Social Pere Tarrés- URL. Doctora en Pedagogia per la Universitat de Barcelona. Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació per la UB. Diplomada en Magisteri per la UAB. Experta en Lleure educatiu i acció sociocultural, acció comunitària, participació, exclusió social i infància.
Xavier Godàs
Doctor en sociologia i consultor social a Estratègies de Qualitat Urbana
El seu camp de recerca és l’acció col·lectiva, els processos polítics i la gestió pública. Ha col·laborat amb ESADE en la docència de la matèria de sociologia. Ha estat professor a la Universitat de Barcelona (1998-2003). Té una experiència de setze anys de treball en l'administració pública (2003-2019), en planificació de polítiques públiques. I fou alcalde de Vilassar de Dalt (2011-2019). Actualment, és consultor en polítiques públiques i estratègies d’acció social a Estudis de Qualitat Urbana (EQU).
Francesc Ventura Ribal
Adjunt a la direcció de l’Àrea d’Inclusió Social de la Fundació “la Caixa”.
Llicenciat en Psicologia del Treball i les Organitzacions per la UB i Post Grau en Economia i Direcció d’Empreses per la UAB. Té una trajectòria de més de vint anys en l’àmbit de Recursos Humans en diferents empreses, en funcions de direcció de selecció, formació i desenvolupament. El 2012 s’incorpora a la Fundació la Caixa, on ha dirigit els programes d’Emprenedoria Social, el de Prevenció del Consum de Drogues i el d’Intervenció Comunitària Intercultural. Actualment és l’adjunt a la direcció de l’Àrea d’Inclusió Social des d’on, a través del Programa Incorpora, es promou la inserció sòcio-laboral.
Sergi Moncunill
Representant suplent del Consell de Participació de Persones amb discapacitat intel·lectual de Dincat
Graduat per la URV en el projecte INSERLAB. Persona activa del món de la discapacitat intel·lectual. Aquest any ha guanyat una plaça reservada per a persones amb discapacitat intel·lectual a les oposicions estatals OEP 2018.
Francesc Durà
Director General de la Fundació Aspronis
Llicenciat en Ciències Químiques i Màster en Administració i Direcció d'Empreses (MBA). Fa més de 20 anys que treballa a ASPRONIS. En aquest temps, també ha intentat ajudar al sector com a membre de la Junta Directiva d´AEES Dincat i d'AEDIS, en diferents etapes. Segueix amb la mateixa il·lusió però amb menys paciència.
Xavier Orno
Tècnic de l’àrea de Ciutadania i Suports de Dincat
Tècnic de la Federació Dincat, formador en drets de les persones amb discapacitat. Activista i representant de les persones amb discapacitat per vivència/experiència en primera persona. Expert en adaptació i avaluació d’accessibilitat cognitiva. Membre assessor de l’Estructura de Drets Humans de Catalunya.
Josep Vidal
Director General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives – Generalitat de Catalunya
Diplomat en Ciències de l’Educació- Mestre i Educador Social. Màster en ES, en Administració Pública i Màster en Recerca en Educació, especialitat Desigualtats, Investigació i Acció Educativa. Ha estat membre de la Junta de DINCAT - Federació d'organitzacions d'atenció a la discapacitat intel·lectual de Catalunya. Vicepresident d'Innovació i Internacional d'ECAS - Entitats Catalanes d'Acció Social. Membre de la Junta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. Coordinador del Grup d'Economia Social de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya. Representant d'ECAS i la Taula del Tercer Sector Social en diferents organitzacions europees: ESAN - European Social Action Network i EUCLID - Social Enterprise Network .
Dolors García
Directora regional Inserta Catalunya i Balears
Trajectòria professional de més de 20 anys treballant en l'àmbit de l'Orientació i Inserció laboral de les persones amb discapacitat. En l'àmbit acadèmic, compta amb un Màster Universitari d'Ocupació i Mercat de treball: intervenció i coaching en l'àmbit laboral, Universitat Oberta de Catalunya (UOC), 2018, i formació universitària com a Diplomada en Treball Social. Recentment, ha assumit la Direcció Regional d'Inserta Catalunya i Balears. Prèviament, venia exercint funcions com a coordinadora de l'àrea d'Atenció a Empreses, fent tasques d'Assessorament i Acompanyament a les Empreses per a la posada en marxa de plans d'acció que afavoreixin la incorporació del Talent de les persones amb discapacitat en les seves plantilles.
Montse Garcia
Membre del Consell de Participació de Persones amb discapacitat intel·lectual de Dincat i del Grup de dones Líders
36 anys d’experiència laboral en jardineria. Actualment col·labora amb el Consell de Participació de Persones amb discapacitat intel·lectual de Dincat com a activista, defensant els drets de les persones amb discapacitat. A més, també forma part del projecte de dones líders.
Sergi Capell
Fundador de la Casa de Carlota
Va treballar 22 anys a Caja Madrid, però els últims 12 anys d'aquest període van ser els que van canviar la seva perspectiva amb l'oportunitat de dirigir l'activitat de la seva Obra Social i la seva Fundació a Catalunya i Balears. En 2013 va iniciar el seu propi projecte i funda, amb el José María Batalla, La Casa de Carlota. Va estudiar dret, però al llarg dels anys, l'experiència acumulada, la seva curiositat i les seves inquietuds van anar propiciant que la seva activitat professional es desenvolupés com a consultor. S’ha especialitzat progressivament en l'anàlisi de les activitats de les empreses i entitats per a tractar de modelar el seu impacte en la societat. Seguint el fet a la Casa de Carlota, intenta implementar models d'innovació estratègica que aprofitin tot el potencial que ofereix la complexitat i la diversitat per a desenvolupar la seva creativitat i la seva autenticitat.
Dolors Rusinés
Secretària general de Drets Socials – Generalitat de Catalunya
Llicenciada en dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Diploma de Funció Gerencial a les Administracions Pú bliques i Diploma en Direcció Estratègica i Gestió de la Col·laboració Publicoprivada per ESADE. Durant la seva trajectòria professional ha ocupat càrrecs de responsabilitat a la Generalitat de Catalunya. Entre altres, ha estat Cap del Servei de Coordinació i Suport Tècnic de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària; Cap del Servei de Recursos Humans del Departament d’Acció Social i Ciutadania; Subdirectora de Recursos Humans i Organització del Departament d’Acció Social i Ciutadania; Coordinadora de les Polítiques per a l’Estat del Benestar del Departament de la Presidència; Coordinadora de Programes Estratègics de la Secretaria General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.
Mariona Torredemer
Vocal de la Junta Directiva de Dincat
Pedagoga i logopeda durant 40 anys. Vinculada al món educatiu amb càrrecs de responsabilitat a l’escola EEE Crespinell de Terrassa, escola que va obtenir el Premi Catalunya d’Educació i el Premi d’Educació del Cercle d’Economia i Obra Social la Caixa. El projecte va ser premiat per la seva innovació i col·laboració amb centres ordinaris . Vinculada a Dincat com a vocal d’educació i compromesa amb projectes de Dincat en la millora de l’atenció i suport a l’alumnat amb necessitat educatives especials i les seves famílies. Actualment és membre del Consell Escolar de Catalunya com a representant de la Federació Dincat i forma part de la Comissió permanent de l’esmentat Consell. L’any 2019 va ser nomenada Terrassenca de l’any.
Javier Zamora
Professor ordinari de la Pràctica de la Direcció al Departament d’Operacions, Informació i Tecnologia de l’IESE
Compta amb un doctorat en Enginyeria Elèctrica per la Columbia University, i és Enginyer Superior de Telecomunicació per la Universitat Politècnica de Catalunya, a més de tenir un PDG per l’IESE. És director acadèmic dels programes executius Transformació Digital per a l'Alta Direcció, i Digital Transformation de l’IESE. Les seves actuals àrees d'interès es centren en les organitzacions impulsades per les dades i la intel·ligència artificial i el seu impacte en la transformació digital. Està especialitzat en la innovació en sistemes multimèdia i va ser un dels editors de l'estàndard de vídeo MPEG-4 dins l'Organització Internacional de Normalització (ISO). Així mateix, és autor de diverses publicacions.
Alex Moya
Membre de la Plataforma de Diversitat Funcional de Sabadell i Comarques i membre del Consell de Participació de Persones amb discapacitat intel·lectual de Dincat
Treballador sanitari en hospital Universitari Taulí en l'àrea de manteniment. Integrant del Comitè d'empresa sent el responsable de la secció de discapacitat. Exalumne de la Fundació Privada Atendis (SIL Taina). Activista en la defensa dels drets de les persones amb DID, formant part de la Plataforma de Diversitat Funcional de Sabadell i Comarques i en el Consell de Participació de Persones amb discapacitat intel·lectual de Dincat.
Josep Maria Soro
Periodista de TV3 i director del TEBVist.
Ha treballat en premsa escrita (Diari de Lleida i Segre), ràdio (Ràdio 4 i Segre Ràdio) i televisió (TV3). Des del 2001 desenvolupa la seva carrera professional a la televisió pública catalana, primer com a redactor i reporter, i més tard, entre el 2005 i el 2017, com a presentador del canal de notícies 3/24 de Televisió de Catalunya. Actualment, és editor de l’informatiu matinal de TV3 i del canal de notícies 3/24. El 2014, va impulsar conjuntament amb el Grup Cooperatiu TEB i la productora Diversa Audiovisual la creació de TEBVist (www.teb.org/tebvist), el primer canal de televisió online de Catalunya fet per persones amb discapacitat intel·lectual.
Mª José Núñez Tomás
Fiscal delegada a Catalunya en matèria de provisió de suports a persones en situació de discapacitat
Al 1985 accedeix a la carrera Fiscal per oposició en la categoria d'Advocat Fiscal per ordre. Al 1990 ascendeix a la categoria de Fiscal, assumint la Coordinació Civil de la Fiscalia provincial de Barcelona. Al 2015 és nomenada com a Fiscal Degana del Servei Civil de la Fiscalia provincial de Barcelona. Al 2016 nomenada per acord de la Fiscal General de l'Estat, Fiscal Delegada de l'especialitat Civil i de protecció de persones amb discapacitat a la Comunitat Autònoma de Catalunya.
Carles Campuzano
Director de Dincat
Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (UB). Secretari de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector i Vice President del COCARMI. Implicat des de ben jove en la política , ha estat militant de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), des del 1982 fins el 1996. Allà va exercir de Secretari General (1989-1994) i President (1994-1996). A Convergència Democràtica de Catalunya ( CDC ) s’hi va afiliar el 1983 i en va ser membre del seu Comitè Executiu Nacional i President de la Mesa del seu Consell Nacional.
Andy Trias Trueta
Escriptor, Periodista d'Èxit21 i membre de l'Assemblea de Drets Humans Monserrat Trueta de la FCSD.
Dels tres als set anys, va anar al Parvulari La Parròquia dels Àngels, seguit de l’Escola Especial Taiga i, dels dotze als divuit anys, va anar a l’Escola Ordinària Sadako, on va cursar els estudis d’EGB. L’any 1991, comença a treballar com auxiliar administratiu a les oficines del Futbol Club Barcelona i, el 1994, va passar a treballar a la Fundació “La Caixa”. L’any 2001 va ser pioner, amb la seva parella, en independitzar-se amb el suport del Servei “Me’n Vaig a Casa” de la Fundació Catalana Síndrome de Down (FCSD). L’any 2015 es casa amb l’Eva Casalprim Pina amb qui viu actualment. Al 2011 participa junt amb altres companys de la FCSD en la creació de la revista digital Èxit21, i al 2015 de l’Assemblea de Drets Humans Montserrat Trueta, de les quals forma part actualment com a periodista i activista respectivament. Publica l’any 2018 el seu primer llibre de memòries i reflexions anomenat “Ignorant la SD”. El 31 de Juliol de 2021 deixa voluntàriament la seva feina per dedicar-se a ser “el seu propi jefe”, com a escriptor i conferenciant.